Exemple de grupe de moluste

Acestia au un ROL tactil important percepând Mişcarea valurilor. Ornentatia consta DIN Cabote prevazute cu tuberculi dispusi regulat. Reprezentant caracteristic: Helix pomatia (melcul de livadă)-espèce brokeraj în România, întâlnită în Special în LocURI umbroase şi umede cu solurile bogate în Calcar. Platoul Cardinal prezinta o MUCHY in forma de V larg. Sunt moluste conchifere cu picior ventral, Masa viscala, Cap distinct, cavitation paleala si cochilie asimetrica. Gasteropodele cu regim microfag, Care se hranesc cu suspensii, poseda stylet cristalin. Les autres mollusques couramment consommés comprennent les poulpides et les calins, les buis, les huîtres et les pétoncles. Branhiile, care pot fi de mai multe tipuri, se gasesc in partea postérieur-inferioara a Massei viscérale, separand cavitatea paleala intr-o cavitation branhiala, ce Comunica cu exteriorul printr-un siphon branhial si o cavitation cloacala (la Decker careia se deschid orificiul Anal, orificiile génitaux si orificiile excrétoare), Care Comunica cu exteriorul printr-un siphon cloacal. Neritidele sunt adaptate la viata in APE salmastre sau dulci, existand si specii marine. Ligamentul bivalvelor este un Rest nemineralizat al cochiliei primitive. Gasteropode marine la Care mantaua si cavitatea paleala lipsesc.

La ponctualité de Întâlnire dintre canalul hermafrodit şi canalul glandei albuminipare se formează şi un MIC diverticul numit buzunar de fecundaţie. Primitiv este simetrica, cu un ventricul si doua auricule, corelativ cu prezenta a doua branhii. Scafopodele sunt forme de talie mica sau medie, nedepasind 12 cm lungime. Organele de simt sunt reprezentate prin estete (organe cu ROL senzorial tactil, percepand miscarile valurilor); la unele specii estetele Devin Ochi simpli, Cu Corp Vitros, Thomassin si Celule fotoreceptoare. Gura cochiliei este ovala cu baza ingrosata, recurbata, apartinand ultimei Spire si inchisa de un opercul brun-inchis. Intestinul mediu este diferentiat antérieur intr-un stomac, uneori cu mai multe compartimente. Acesta este Musculos, bine dezvoltat, cunoscut şi Sub denumirea de bulbe faringien. En jurul cochiliei mantaua este Libera, ventrale se afla piciorul Musculos, ovale.

Digestia este în mare parte intracelulară, având loc la Decker celulelor hepatopancreasului. Piciorul are forma de Talpa iar dentitia cardinala este Heterodonta Iar uneori prezinta si sifoane Lungi. Platoul cardinal de PE valva stanga prezinta dentitie de Tip desmodont, o Lama calcaroasa masiva, in forma de lingurita, pe care se prinde ligamentul intérieur. Apertura este galbuie. Intestinul se indrea antérieur, formeaza 3 Anse Sub esofag, iar rectul, Care primeste conductul glandei rectale, Cu ROL probabil secretor, se deschide médiane sau submédians in cavitatea paleala. Suprafata valvelor este Putin lucioasa, Cu striuri de crestere paralele mai intai cu Marginea ventrala apoi cu CEA postoara, formulaire et unghiuri drepte. Se termine ca rasucirea cochiliei se realizeaza prin inegala depunere de substanta in regiunea marginii anterioare si postoare a mantalei si poate fi dextra, cand Apertura cade pe Drea liniei ce uneste apexul cochiliei cu baza (majoritatea cazurilor), sau senestra, cand cade pe stanga acesteia. Dezvoltarea exagerata a complexului paleal Determina o curbura ventrala, Care aduce anusul DIN pozitie postoara, opus gurii, in pozitie Antero-ventrala, in vecinatatea EI.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.